Lubbeek geBoekt!

lubbeek_public_library_be_001Een aantal weken geleden vergaderde ik samen met de beheerraad en enkele medewerkers van de bibliotheek.  Het is altijd weer fijn om met een aantal gemotiveerde mensen samen te werken om mooie projecten uit te werken.  Alvast bedankt daarvoor!

Tijdens de vergadering werd een tussentijds overzicht gegeven van werkjaar 2017.

Zo had de nieuwe bibliotheek, met toen nog 1 kwartaal te gaan, al een aangroei van 417 leden t.o.v. 2016.

Een nieuwe bibliotheek betekent ook natuurlijk een aantal nieuwe activiteiten.  Zo waren er o.a. al voorleessessies voor kinderen met Han Lasseel, zijn er ict-cursussen gegeven, is er een lezing geweest over vlinders i.s.m. Natuurpunt, was er een seniorenbezoek vanuit het Dienstencentrum De Sleutel en organiseerde de bib een bordspelnamiddag i.s.m. de jeugddienst.

Ook blijven we als gemeente aandacht hebben voor onze schoolgaande jongeren.  Zo waren de gesmaakte bibliotheekintroducties voor onze Lubbeekse scholieren al weer een leuke organisatie.

Later dit jaar volgen zeker nog een lezing van Natuurpunt over wilde bijen, voor de 8 tot 15-jarigen op 26/11 een workshop ‘Van film naar virtuele realiteit’ en op 28/12 is er een theatervoorstelling ‘De Riddershow’ (vanaf 5jaar) in de nieuwe feestzaal Libbeke.

Verder werden ook nog een aantal andere ideeën besproken:

  • een workshop verhalen schrijven en illustreren met Jan De Kinder
  • Hip Bib Hoera met Rachel Frederickx (van Musti) voor de 3-jarigen
  • Bart Debbaut, een auteur uit Tienen, zou naar de bibliotheek komen om z’n boeken voor te stellen
  • een lezingenreeks met Lubbeekse auteurs (o.a. Antoine Camps, Hendrik Duron, Rita Vrancken, Martine Wouters, …)
  • medewerking aan het herdenkingsjaar 2018 rond WOI

 

De nieuwe bibliotheek is dus zeker niet louter een opslagplaats voor boeken, maar een levendige plaats waar mensen elkaar ontmoeten.

 

 

 

About davysuffeleers

Davy Suffeleers (°1976) is een Vlaming, afkomstig uit Lummen. Nu woont hij al jaren in Binkom (Lubbeek). Hij is getrouwd met Veerle en vader van drie kindjes. Davy is halftijds leraar geschiedenis in Leuven en houdt van muziek, mountainbiken en wandelen in de bergen. In de gemeente Lubbeek is hij schepen van Openbare werken, patrimonium, erfgoed, digitalisering, bevolking en burgerlijke stand
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie